百萬案例☆十多年來越百場見證會 學員獲利百萬☆ 投資課程 股票課程 股票投資 分析技巧 分析軟件  財富增值 移民資金管理 財經分析 : JOMAN心得分享 投資課程,投資分析教學、個股追蹤,趨勢單邊市應用、香港股票行業板塊、滬港通、深港通,Facebook,GOOLE, YOUTUBE分享 恆指、國企、上證、美股、創業板 ,股票投資教學 投資課程 股票課程

08年1月16日 加碼 熊証, 沽輪, 期指短倉- 向下3千點唔奇(附輪)

回復 #75 jonas 的帖子

同意,要善用投資工具
回復

我要報仇 !!!!! :@
回復

原帖由 psu308f 於 2008-1-16 12:02 發表 同意,要善用投資工具

係呀, 呢兩日有期指高位的話, 揸put對沖你的現貨
不要驚, 未到股災, 不過大調整難免

回復

回復 #75 jonas 的帖子

不過我對3維技巧仲未掌握倒 bor ~~ 未能學董正股走勢 !!
回復

revenge

revenge , revenge , revenge for 3808 Citibank's report sell 3808 ( 3808 vale for $9.- only) I brough at $12:face3200.gif: :face2300.gif: :face3700.gif: :face4900.gif: :face1900.gif:
回復

回復 #77 ivylam07D 的帖子

C-je你已入得靚走得好啦!我叫經紀入5733 #0.57#30萬 ,到我想在0.63沽貨時點知佢入得 8萬先知佢話聽錯
回復

原帖由 ivylam07D 於 2008-1-16 12:11 發表 不過我對3維技巧仲未掌握倒 bor ~~ 未能學董正股走勢 !!

唔緊要, 上市況班時坐前排! 準備一大堆問題問師父!
多d post 圖, 無論對錯都好
我自己都係做多d mock trade, 從錯誤中成長!
回復

真係好期待黎緊既3維投資課程呢~

回復

期指即日 淡倉 唔使圖

25100 以上 沽

24700 平

再賺 400 點

1 點  $50 大期

1 點 $10 小期

今晚唔過夜

回復

上午換入 球員  4508 PUT. 今朝先 $0.12,  ---->  NOW  $0.15

下午 換出 9187 PUT AT  $0.25  (3日前係  $ 0.15 咋 )

回復

回復 #51 wilson08F 的帖子

5733 TAKE PROFIT 50%
回復

回復 #52 kevinyu08E 的帖子

熊證 --- 比 輪 安全, 快 D 上 堂 學 啦
回復

回復 #87 Joman 的帖子

師父, 越來越心急想上你個窩輪班啦, 下星期一上堂?
回復

5733我都走了50%
回復

c-fu i buy 6371 at 0.66, now hold or sell, pls. comment
回復

回復 #90 ken181808F 的帖子

I CHANGED TO THIS AT 10:06AM , I WILL HOLD IT.
回復

回復 #89 angela07D 的帖子

WELL DONE + 133 %
回復

Yes, I see your post then I bought and sold all my stock. THANKs
回復

回復 #84 Joman 的帖子

Thank you Joman c-fu ...
回復

回復 #82 jonas 的帖子

但好多時 post 0左個圖出來,問題有好多,答案冇幾個,我覺得學唔倒野囉 !!
回復

食o左~~~
5733 今早0.057入  剛剛0.071放
搵餐lunch食下
回復

原帖由 Joman 於 2008-1-16 02:27 發表 9187 行使是 26400. 12月份我已一直持有. 都在網上公佈. 是用來對沖低位買貨. 現己成價內, 要換了.   恆指向 23000 進發, 先換入一隻更具爆炸力的.   恆指認沽輪 code     ...

Joman c-fu, 你真係絕對一個股市奇葩

對我地真係照顧得無械可撃
回復

原帖由 frankie07d 於 2008-1-16 15:39 發表 Joman c-fu, 你真係絕對一個股市奇葩 對我地真係照顧得無械可撃

無c-fu指引........真係唔知點算
回復

回復 #97 frankie07d #98 slimboy07C 的帖子

yes, I absolutely agree.
回復

很赞同Joman C Fu的看法,股市里没有自我,

顺势而为.请问现在还可买put 吗,6371 如何? 

回復