百萬案例☆十多年來越百場見證會 學員獲利百萬☆ 投資課程 股票課程 股票投資 分析技巧 分析軟件  財富增值 移民資金管理 財經分析 : JOMAN心得分享 投資課程,投資分析教學、個股追蹤,趨勢單邊市應用、香港股票行業板塊、滬港通、深港通,Facebook,GOOLE, YOUTUBE分享 恆指、國企、上證、美股、創業板 ,股票投資教學 投資課程 股票課程

打印 上一主題 下一主題

08年1月16日 加碼 熊証, 沽輪, 期指短倉- 向下3千點唔奇(附輪)

回復 #10 Joman 的帖子

Thanks Joman's advice.
回復

回復 #97 frankie07d #98 slimboy07C 的帖子

yes, I absolutely agree.
回復

回復 #100 Maureen07D 的帖子

我今日冇機會加 put, 睇明日市況, 可能加 6371 .
回復

Joman 話o係 Jan16 佢會買put, 我就o係 Jan16 睇位買左put,

之後因為見尋晚美股好似回穩番, 我記得有網友話, "期指大挾高水200點",

Joman 即回應話"佢3:00pm 已平淡倉. 明天(Jan17)反彈唔奇".

所以我今日就睇實個市, 睇位平左隻put 輪.

我仲因應我自己個人情況, 買入位承受能力, 知道自己今日下午唔得閒睇市,

寧願賺少d, 都唔捱風險. 就決定今早平左隻put.

其實而家以及將來日子, 都有好多投資者及大戶都參與港股市場,

未來港股波動會仍然存在, 特別係投資於結構性產品, e.g. 輪, 証, etc.

所以我會睇得緊 D 自己買既野, 以及更多上來 這個 "3b" 留意多d c-fu 及各 c-hing jei

既睇法. 然後因應自己的情況再作決定.

在此向各位分享我自己既小小經驗及策略.

今次第一次買輪就能有少少收穫, 真係要多謝 Joman 同其他師兄姐,

每日從此網睇過佢地的分享, 都獲益良多. Thanks.

回復